měšťanský dům

Řadový částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích s půdním polopatrem, kryt sedlovou okapově orientovanou střechou. Fasáda do ulice je v přízemí zakryta historizujícím dřevěným portálem s viditelným kamenným klasicistním portálkem, zaklenutým stlačeným obloukem s vrcholovým klenákem . Patra jsou trojosá s okny zdobenými jednoduchými profilovanými štukami a mohutnými podokenními římsami v prvním a třetím patře spojenými. Fasáda je po stranách zdobena jednoduchou visáží. Korunní římsa je odstupňovaná jednoduchá. Dvorní fasády jsou hladké, jednoduché. vorní přístavek je jednopatrový, jednotraktový, v přízemí zaklenut klasicistními plackovými klenbami do pasů a v patře plochostropý. Patro je přístupné z hlavní budovy po konzolové pavlači. Sklep pod zadním traktem s odvětráním do dvora gotický klenutý kamennou valenou klenbou, přístupný jednoramenným schodištěm s prodejní provozovny. Přízemí je dvoutraktové, pravý trakt je zaklenut valenou křížovou a valenou renesanční klenbou. Levý trakt je zaklenut čtyřmi poli křížové klenby, valenou klenbou na něž navazuje dvouramenné pískovcové schodiště s původním kovovým zábradlím do patra. Do dvora je vstup přes úzkou valeně zaklenutou chodbičku. Zadní prostor v přízemí je rozdělen na dvě patra: spodní je polozapuštěné, zaklenuto renesančními vysokými valenými klenbami, horní je plochostropé. Druhé a třetí NP je plochostropé, jednotraktové, pouze ve středu objektu rozděleno na schodišťový prostor a sociální zařízení. V místnosti druhého patra situované do ulice je nalezen dřevěný malovaný trámový strop.