měšťanský dům

Řadový třípatrový objekt podsklepen pod přední částí objektu dvoutraktovým sklepem, zaklenutým cihlovými valenými klenbami do středních zděných arkád a bočních kamenných zdí, přístupný samostatným cihlovým točitým schodištěm. Přízemí je dvoutraktové s pravým traktem klenutým křížovými klenbami. Na ně navazuje podkovovité klasicistní polovisuté schodiště s pískovcovými schodnicemi a původním zábradlím. Zadní trakt je zaklenut valenou klenbou, částečně rozdělen na chodbu a místnost. Patra jsou plochostropá. Střecha je sedlová s bočními štíty otočenými k sousedním objektům, krov je tvořen stojatou stolicí. Dvorní fasáda je dvouosá, jednoduchá, hladká s novými okny. Uliční průčelí je dvouosá, neorenesanční z roku 1874. Jednotlivá patra jsou od sebe oddělena Profilovanými římsami, na nichž jsou posazena okna. Vstupní dveře a portál v přízemí jsou zaklenuty segmentovými klenbami, Dveře orámovány původním klasicistním pískovcovým portálem, zdobeným patkami a jednoduchým vrcholovým klenákem. Okna prvního patra jsou zdobena profilovanou šambránou a mohutnou rovnou nadokenní římsou, nesenou zdobenou akantovými konzolkami. Okna druhého patra jsou zvýrazněna rovnými profilovanými nadokenními římsami. Předsazená korunní římsa je nesena volutovými konzolami, zdobenými akantovým listem.