měšťanský dům

Nárožní podsklepený dům o třech nadzemních podlažích kryt do ulice valbovou střechou do dvora s polovalbou. Fasáda do ul. Denisovy je čtyřoká, přízemí je členěno jednoduchou lineární bosáží s dochovanými klasicistními kamennými portály uzavřenými půlkruhem nebo stlačeným obloukem s vrcholovým klenákem a římsami. Patra jsou hladká zdobená nárožní bosáží. Okna jsou zdobena profilovanou šambránou zakončenou pod segmentově klenutou římsou pásky a mušlí. Podokenní parapety jsou zdobeny propadlými geometrickými obrazci. Ve fasádě se zachovala částečně zazděná dělová koule. Fasáda do ul.Kačení je jednoduchá hladká. Sklepy jsou jednotraktové, rozloženy podél ulice Kačení. Nárožní gotický sklep je klenut valenou kamennou klenbou. Na něj navazují dva renesanční kamenné sklepy, zaklenuté valenou a křížovou klenbou s renesančním jednoramenným schodištěm, vyústěným do pravého mázhausu. Sklepy v dvorních křídlech se z důvodu poklesu terénu v ul.Kačení nachází v přízemí. Přízemí hlavního objektu je z větší části klenuto valenými, částečně křížovými renesančními klenbami s trojúhelnými výsečemi. Do prostoru mázhausu je vloženo renesanční schodiště do pater. Pravá zadní místnost má rovný strop. V patře se nachází pouze střední místnost zaklenuta valenou renesanční klenbou, ostatní místnosti mají rovné klasicistní stropy s částečně dochovanými štukovými zrcadly. Druhé patro je plochostropé. Střecha je do ulice valbová, do dvora polovalbová, krov je tvořen stojatou stolicí. Pravý přístavek je klasicistní jednotraktový s patrem přístupným po venkovním dvoutraktovém schodišti se zachovaným klasicistním zábradlím. Dvorní fasády jsou jednoduché hladké s menšími balkony v patrech.