měšťanský dům

Částečně podsklepený dům v řadové zástavbě o čtyřech nadzemních podlažích ukončen sedlovou střechou. Řadový třípatrový objekt. Uliční fasáda je v eklektickém stylu z roku 1897. Přízemí je od patra odděleno profilovanou římsou. Okna v prvním a druhém patře jsou bohatě zdobena štukovými šambránami a mohutnými nadokenními římsami: v prvním patře trojúhelníkovými v druhém patře rovnými, na bocích podepřenými geometricky zdobenými volutami. Třetí patro ke od ostatních odděleno profilovanou římsou zdobenou geometrickými obrazci v eklektickém duchu. Na ni jsou posazena okna třetího patra, zdobená pouze jednoduchou šambránou. Konzolová římsa je bohatě zdobena. Dvorní fasáda je dvouosá, jednoduchá hladká s rovnými nadokenními římsami v patře. Sklepy tvoří jediný trakt sledu prostor zaklenutých valenými kamennými klenbami, přezděnými cihlami ve vrcholu, přístupné jednoramenným schodištěm s portálkem zaklenutým cihlovou lomenou klenbou z prostoru přístupové chodby v přízemí. Dispozice přízemí původně jednotraktová dodatečně rozdělena příčkami zaklenuto valenými křížovými klenbami s vytaženými hřebínky tvoří prostory obchodu, komory a spojovacích chodeb s jednoramenným schodištěm do pater. Patra jsou jednotraktová plochostropá, ve střední části osvětlena odstupňovaným klasicistním světlíkem. Střední komora v patře vedle schodiště je zaklenuta valenou klenbou. Krov je tvořen jednoduchou vaznicovou soustavou, střecha sedlová. Pravý dvorní přístavek je jednotraktový, přístupný z místností v patře, s pultovou střechou, posazen na vyzděných půlkruhových obloucích.