měšťanský dům

Třípatrový, trojtraktový, podsklepený objekt s půdním polopatrem. Sklepy pod hlavním objektem jsou zaklenuty gotickou valenou klenbou a cihlovou valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, přístupné jednoramenným schodištěm z levého průjezdu, z větší části vydlážděny valouny. Průjezd je zaklenut stlačenou valenou klenbou se styčnými pětibokými výsečemi s částečně zachovanými pravoúhlými kamennými dveřními zárubněmi a kovovými plátovanými dveřmi s původním kováním. Ostatní prostory jsou zaklenuty valenými segmentovými klenbami, některé s trojúhelnými výsečemi, v přední části jsou zaklenuty segmentovými klenbičkami do traverz. Schodiště do pater je středově umístěné, trojramenné, zakotveno do bočních stěn a středních obdélných sloupů, zaklenuto křížovými segmentovými klenbami do pasů a plackami, s dvěma valeně zaklenutými nikami na prvních dvou mezipodestách. Zábradlí je klasicistní, zdobené, stupně jsou pískovcové. Patra jsou plochostropá. Střecha je sedlová. Pravá dvorní přístavba je jednopatrová, jednotraktová, přístupná z hlavního objektu po pavlači. Uprostřed se nachází přístavek, v přízemí i v patře otevřený půlkruhovými arkádami s předloženým schodištěm. Místnosti jsou plochostropé, v jižní části křídla valeně zaklenutý cihelný sklep. Dvorní fasády jsou jednoduché pouze nad zaklenutým vjezdem je umístěna obdélníková nika pro plechový obrázek se zachovanou pozdně barokní štukou s motivy akantových listů a rokaje. Uliční fasáda je monumentální, nebarokní z roku 1879 o čtyřech okenních osách. Vjezd do průjezdu je řešen klasicistním portálem, zaklenut valenou segmentovou klenbou s polosloupy, zjednodušenými hlavicemi a zdvojenou římsou. Ve cviklech jsou věnce se stuhami. Vstup do obchodu a portály v přízemí jsou řešeny profilovaným štukovým ostěním, zaklenuta stlačeným obloukem a završena jednoduchým klenákem. Přízemí je od patra odděleno profilovanou římsou, na níž jsou posazena okna prvního patra, rámována zdobenými sloupy s volutovou hlavicí po stranách. Na ně navazuje dvojitý architráv s monumentální polokruhovou římsou, zdobeny girlandami, vejcovci a akantovými listy. Okna druhého patra jsou zdobena profilovaným ostěním se zdobnými volutami, nesoucími mohutnou, dvojitou římsu. Podokenní parapet je zdoben akantovým vlisem s hlavou uprostřed. Okna třetího patra - krovu jsou zdvojená, rozdělená obdélnými polosloupy s vejcovcovými hlavicemi. Mezi okny jsou kruhové reliéfy s antickými výjevy a uprostřed erb s páskovou výzdobou. Fasáda pater je rozčleněna horizontální rustikou s krajním štukovým kvádrováním. Monumentální korunní římsa je zdobena věnci s girlandami a vejcovcem.