měšťanský dům

Částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích v řadové zástavbě ukončen sedlovou střechou. Fasáda do náměstí je klasicistní, tvořená kamenným portálkem s dvouramennými dřevěnými vyřezávanými dveřmi a dřevěnou výlohou z druhé pol.19.stol.. Portál je tvořen jednoduše profilovanými sloupky zakončenými geometrickou hlavicí, na níž nasedá stlačený oblouk, zdobený akantovými listy a kotoučovým vlisem, završen volutovým klenákem. Okna v II.a III.N.P. jsou zdobena profilovanou římsou s jednoduše profilovanou nadokenní římsou. Vstupní dveře do krovu jsou původní plechové, zakončené obloukem. Půdorys domu je dvoutraktový s kamennými gotickými sklepy umístěnými pod pravým traktem, zaklenutými valenou klenbou s částečně dochovaným původním vstupem z náměstí a ze dvora. Vstupní síň se schodištěm v objektu se nachází v levém traktu. Je zaklenuta rovným stropem s propadlým konvexně konkávním zrcadlem a navazuje na ni úzká chodbička, zaklenutá segmentovou klenbou. Schodiště je dvouramenné, klasicistní, osvětleno světlíkem. Po pravé straně přízemí se nachází prodejna, zastropena rovným stropem zdobeným vpadlým zrcadlem a zadní místností, klenutou křížovou klenbou. Patra jsou plochostropá, jen v místnosti do náměstí II.N.P. je zachováno jednoduché propadlé štukové zrcadlo. Krov je osvětlen malými obdélnými okénky.