měšťanský dům

Dům v řadové zástavbě, částečně podklepený o dvou nadzemních podlažích kryt valbovou střechou štítově orientovanou za atikou zdí do ulice. Uliční trojosá hladká fasáda prolomena v přízemí ve střední ose hlavním vstupem se dvěma schodišťovými stupni a obdélným kamenným ostěním s okosenou hranou, osazen bohatě řezanými dvoukřídlými barokními dveřmi. Nad ním mělká plkruhová nika s konchou. Vpravo od portálu široké šestikřídlé okno s přiznanými fragmenty stojek okoseného kamenného ostění. Okna druhého podlaží v jednoduché pásové šambráně s podparapetní římsou dřevěná čtyřkřídlá osmitabulková. V úrovni atikového polopatra trojice čtvercových oken s dvoukřídlými okenními výplněmi v krajních osách doplněné o dvoukřídlé venkovní žaluzie. Zadní průčelí do Hrnčířské ulice jednopatrové, čtyřosé z pásovými šambránami a parapetními výplněmi barokně - klasicistními.