měšťanský dům

Dvoupodlažní podsklepený dům v řadové zástavbě ukončen sedlovou okapově orientovanou střechou. Tříosá uliční fasáda v úrovni parteru s lineární bosáží oddělena profilovanou kordonocou římsou, v horní části hladká, ukončena profilovanou korunní římsou. V přízemí v pravé krajní ose zahlouben vstup v nice se segmentovým záklenkem a předsazený dvěma schodišťovými stupni. Ve středu osazen fixní segmentově ukončený výkladec a vlevo vstup do provozovny. Otvory v přízemí rámovány hladkou šambránou, v patře doplněna podparapetní a odsazenou nadokenní římsou v mělké profilované štukové šambráně. Okna půdoního polopatra menší bez nadokenních říms. Okenní výplně čtyřkřídlé dvojité. Dvorní trakt je patrový s patrem přístupným přes zastřešenou dřevěnou pavlač. Boční přístavek má střechu pultovou. Dvorní fasády jsou jednoduché, hladké s částečně dochovanými klasicistními okny a průběžnou pavlačí v druhém patře. Sklepy jsou zaklenuty valenou klenbou, v přední části cihelný, posazený na kamennou podezdívku, v zadní části kamenný. Přístup do sklepa přes padacími dveřmi z chodby v přízemí. Dispozice přízemí je dvoutraktová po pravé straně v přední části se dvěma poli plackové klenby do pasů, v zadní části rozdělen prostor na chodbičku, vedoucí na dvůr s valenou klenbou a rovnoramenným schodištěm do patra, zaklenutým segmentovou klenbou. Levý trakt tvoří místnost zaklena neckovou klenbou s koutovými a krajními výsečemi. Za ní následuje prostor s pásovou křížovou klenbou, zasahující do přízemí levého dvorního přístavku. Místnosti druhého nadzemního podlaží jsou plochostropé. Pouze v levém zadním traktu se dochovala místnost s valenou klenbou. KOnstrukce krovu kombinuje hambálkovou soustavu se stojatou stolicí.