městský dům U červeného kohouta

Z velké části podsklepený dům o třech nadzemních podlažích s využitým podkrovím v řadové uliční zástavbě, situovaný na nároží ulic Lafayettovy a Uhelné. Dům je ukončen dvojitou sedlovou střechou po stranách zvalbenou. Do ulice Lafayettovy jsou dva symetricky umístěné vikýře. Fasáda do ulice Lafayettovy čtyosá, do ulice Uhelné v přízemí čtyřosá, v podlažích tříosá, je jednoduchá, hladká, okna zvýrazněna jednoduchou širokou špaletou, posazenou na původní pískovcové podokenní špalety. Portál ve druhé ose zprava je pravoúhlý s jednoduše profilovaným kamenným ostěním v nadpraží s římsou, pod níž je vlys bohatě zdobený rozvilinami uprostřed s maskou (roh hojnosti). Nad římsou je barokní nika se soškou dítěte. Nad přízemím je mezi první a druhou osou okenní zasazen reliéf červeného kohouta. Vstupní dveře jsou rámovány profilovaným pískovcovým portálem se zvýšenou naddveřní římsou, zdobenou mělkým reliéfem zobrazujícím střední maskaron s bočními akantovými listy. Nad ním je umístěna půlkruhově zakončená nika.