palác Podstatských z Prusinovic

Nárožní palác rodu Podstatských z Prusinovic je orientován do náměstí. Třípatrový palác s hlavním průčelím barokním, na něj navazují dvorní křídla. Přízemí je bosováno patrně v neorenesančním stylu, první až třetí patro spojují pilastry vysokého řádu, nesoucí korunní římsu. Okna v přízemí s valenými záklenky, v ostatních patrech obdélného tvaru. V 1. patře rámují okna drobné pilastry, nad nimi volutové konzolky podpírají trojúhelné a segmentové frontony, průběžná parapetní římsa. Ve druhém patře jsou nad všemi okny na konzolách rovné římsy. Okna třetího patra nejsou zvýrazněna. V přízemí je osazen kamenný pískovcový portál s nakoso postavenými pilíři s vázami a barokní kartuší ve vrcholu. Boční průčelí je jednoduché s profilovaným klasicistními šambránami. Dvorní fasáda je jednoduchá, hladká, okna novodobá, v rohu vnitřního dvora zachovány dřevěné patrové uzavřené balkony.