měšťanský dům

Částečně podkslepený měšťanský dům v řadové zástavbě o třech nadzemních podlažích ukončenštítově orientovanou sedlovou střechou s polovalbou za vysokou atikovou zdí. Fasáda do ulice je čtyřosá, eklektická. V přízemí je nalevo umístěn novodobý portál, zaklenut stlačenou segmentovou klenbou, ve vrcholu zdoben štukovým klenákem. Po pravé straně ve vstupu do vjezdu je umístěn kamenný klasicistní edikulový portál, zaklenut stlačenou valenou klenbou, zdobený rytou profilací, zjednodušenými hlavicemi a volutovým klenákem. Po stranách jsou osazeny jednoduché obdélné polosloupy se stejnými hlavicemi, nesoucí zalomenou římsu. Patra jsou hladká s bohatě zdobenými štukovými šambránami s páskovými motivy v druhém patře a antickými výjevy v prvém patře. Kordónová římsa je dvojitá, zalamovaná, zdobená kruhovými terči s florální výzdobou. Dvorní fasády jsou jednoduché, hladké. Sklep pod celou délkou levého traktu, v přední části kamenný s odstraněnou valenou klenbou, nahrazenou rovným stropem do traverz. Zadní sklep zaklenut valenou omítnutou klenbou, přístupný novodobým příkrým schodištěm z průjezdu. Pravý trakt v přízemí sloužící jako průjezd do dvora je zaklenut plackovými klenbami do širokých pasů a zdoben propadlými geometrickými obrazci. Levý přízemní trakt je v předu, zakryt umakartovým podhledem. Chodba za středním barokním točitým schodištěm je zaklenuta vysokou valenou klenbou. Patra jsou plochostropá. Střecha je sedlová s polovalbou do ulice a dvora, krov je tvořen hambálkovým systémem. Levý dvorní přístavek je jednotraktový, zastropen pultovou střechou, zakončen dvoutraktovým dvoupatrovým domečkem, zastřešeným valbovou střechou s plochostropým průjezdem do zadní zahrady, ohrazené původní cihelnou pozdně gotickou hradbou. Zahrada sahající až k městské gotické půlkruhové hradební baště má podélné ohradní zdi členěné pilířky, po východní straně stojí dosud čtyři barokní vázy.