měšťanský dům

Částečně podsklepený městský dům v řadové zástavbě o třech nadzemních podlažích ukončen nízkou valbovou střechou. Ve dvoře kolmo navazuje křídlo o dvou třech nadzemních podlažích. Uliční průčelí je čtyřosé, secesní. Přízemí je novodobé s plošnou lineární bosáží oddělené od patra profilací kordonové římsy. Vstup do průjezdu je rámován klasicistním pískovcovým portálem, zaklenutým valeně s jednoduchou profilovanou hlavní římsou a oválnými výstupky v edikulách. Okenní otvory obdélné s dvoukřídlými šestitabulkovými výplněmi doplněné profilací podparapetní a nadokenní římsy se štukovým dekorem s akcentací středních os, mezi nimi v ploše prvního podlaží s reliéfem sedícího chlapce s bublifukem. V úrovni druhého podlaží výrazný závěs z maskaronu s kartuší, zavěšen na profilované korunní římse s řadami reliéfních konzol před odvětrávací otvory podkroví. Sklep v přední části pod pravým traktem, původně zaklenut cihelnou valenou klenbou, dnes částečně plochostropý, částečně zaklenut valenou cihelnou a segmentovou klenbou, přístupný z levého průjezdu. Průjezd do dvora je zaklenut v přední části valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, druhotně rozdělenou klasicistní příčkou na průjezd a prostor obchodu. V zadní části zaklenut křížovou klenbou. Pravý trakt je zaklenut po celé délce valenými klenbami s páry trojúhelných výsečí, v přední místnosti zvýrazněnými náběhy štukovým profilováním. Patra jsou plochostropá, pouze ve střední části traktu nad průjezdem je dochována barokní valená klenba, schodiště dvouramenné klasicistní. Dvorní fasáda je jednoduchá, hladká tříosá, třípatrová. Dispozice dvorního křídla je jednotraktová se samostatným dvoutraktovým pískovcovým klasicistním schodištěm. Jednotlivé místnosti jsou přístupné po průběžné pavlači. Místnosti v přízemí zaklenuty stájovými klenbičkami v patrech plochostropé. Střecha je plochá. Fasáda je jednoduchá, hladká. Objekt je spojen s hlavním objektem přízemním novodobým přístavkem. Uliční průčelí je čtyřosé, secesní. Přízemí je novodobé, sjednocené horizontální štukou. Vstup do průjezdu je rámován klasicistním pískovcovým portálem, zaklenutým valeně s jednoduchou profilovanou hlavní římsou a oválnými výstupky v edikulách. Původní zahrada slouží dnes jako parkoviště pro penzion.