městský dům

Částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích situován v řadové zástavbě a ukončen okapověě orientovanou střechou. Fasáda do ulice je čtyřosá, historizující. Vstup do průjezdu je zaklenut valenou klenbou, rámován kamenným profilovaným portálem, zdobeným klenákem s diamantováním. Portál po levé straně je novodobý, kopírující vjezd. Přízemí je od pater odděleno dvojitou římsou, zdobenou svislým kanelováním. Okna jsou zdobena bohatou štukovou profilací v prvním patře zvýrazněna trojúhelníkovou nadokenní římsou.Dvorní fasáda je jednoduchá, hladká. Průběžné pavlače v obou patrech navazují na boční levé křídlo. Sklep je umístěn nepravidelně v zadní části objektu, částečně zaklenutý kamennou valenou klenbou, přístupný novodobým schodištěm z průjezdu. Pravý trakt v přízemí slouží jako průjezd do dvora, vpředu je zaklenut valenou klenbou s trojúhelníkovými výsečemi, uprostřed stájovou klenbou a vzadu stlačenou valenou klenbou s trojúhelníkovými výsečemi. Levý trakt objektu je zaklenut valenou klenbou, zvýrazněnou páskovou bosáží. Ve střední části je umístěno klasicistní schodiště do pater se štukovou výzdobou a valeně zaklenutá chodbička. Zadní prostor je zaklenut dvěma poli křížové klenby. Patra jsou plochostropá. Střecha je sedlová se štíty otočenými k sousedům, krov je vaznicový se šikmými vzpěrami. Ve dvoře je postaven levý jednotraktový dvou a třípatrový přístavek, plochostropý s pultovou střechou. Fasádu má jednoduchou hladkou, okna jsou klenuta segmentovými klenbičkami. Zadní dvorní přístavek je hluboký jednotraktový, s pultovou střechou, novodobým dvouramenným schodištěm do patra Jeho fasáda je trojosá s výrazněným vyvýšeným středním rizalitem, zakončeným trojúhelníkem, zdobeným dvěma sádrovými hlavami koní. Okna a vstup v přízemí jsou zaklenuty segmentovou klenbou, boční okna pater jsou tvořena třemi úzkými větracími otvory na každé straně.