měšťanský dům

Podsklepený dům o třech nadzemních podlažích situován v řadové zástavbě a ukončen okapově orientovanou sedlovou střechou. Tříosá uliční fasáda v ploše hladká, dělěna horizonátlami profilované kordonové římsy parteru, tvoří současně průběžnou podparapetní římsu, další oddělující vysokou atiku s kruhovými okny, ukončené korunní římsou s kladím. Přízemí upraveno vpravo s dvojicí hliníkových výkladců k sobě s přivrácenými vstupy a v levé krajní ose situován vstup do průjezdu se stlačeným segmentovým záklenkem. Na kordonovou římsu parteru posazeny okenní profilované šambrány s profilací nadokenních říms, provázaných obdélnou podparapetní výplní s šambránami oken druhého podlaží. Okna jsou čtyřkřídlá šestitabulková. Okenní výplně kruhovch atikových oken čtyřtabulková. Dvorní fasáda je čtyřosá jednoduchá hladká. Dvorní přístavky jsou zcela odstraněny. Sklep je zaklenut valenou omítanou klenbou, přístupný novodobým schodištěm z nového podzemního přístavku sociálního zařízení ve dvoře a pravého předního traktu. Přízemí je v přední části rozděleno na pravou vstupní chodbu, zaklenutou valenou křížovou klenbou, v přední části druhotně rozdělenou novodobou příčkou. Pravý trakt je zaklenut valenou klenbou se symetricky umístěnými páry trojúhelných výsečí. V zadní části se nachází místnost klenutá čtyřmi poli křížové klenby na střední sloup. Schodiště do pater je klasicistní, lomené, klenuté výsečovými klenbami. Patra jsou plochostropá. Střecha je sedlová se štíty otočenými k sousedům, krov je tvořen třemi poli vzpěradlové vazby.