měšťanský dům

Částečně podsklepený měšťanský dům o třech nadzemních podlažích v řadové uliční zástavbě je ukončen sedlovou střechou za rovně ukončenou atikou. Fasáda do ulice je hladká, přízemí od patra odděleno jednoduchou římsou. Portály jsou novodobé, vstup do průjezdu je zdoben klasicistním kamenným portálem, ve vrcholu zdobeným akantovým klenákem. Okna jsou zdobena profilovanou šambránou, v prvním patře zvýrazněna nadsazenou profilovanou nadokenní římsou. Menší okna polopatra v mělké pravoúhlé šambráně. Portály jsou novodobé, vstup do průjezdu je zdoben klasicistním kamenným portálem, ve vrcholu zdobeným volutovým klenákem. Dvorní fasáda je čtyřosá, jednoduchá, hladká s přiznanými torzy raně barokních kamenných ostění a maleb. Vnitřní dispozice tvoří dvoutrakt se dvěma samostatnými dvorními domy, částečně podsklepený podél ulice dvěma omítnutými sklepy s valenou klenbou. Pravý trakt je tvořen průjezdem do dvora, zaklenutým valenou klenbou. V přední části objektu je širší s druhotně osazenou příčkou. Na něj navazuje schodiště do patra, zaklenuté segmentovou klenbou. Levý trakt přízemí je v přední části zaklenut valenou klenbou, v zadní části je plochostropý. Patro je z větší části zaklenuto valenými a křížovými klenbami, druhé patro je zastropeno krovem. Střecha je sedlová, do ulice zakryta atikou, do dvora ukončena valbou. Zadní dvorní dům je patrový s venkovním schodištěm. Přízemí je klenuto valenými klenbami s trojúhelnými výsečemi, patro je plochostropé. Střecha je řešena jako dvojitá, sedlová s valbovým zakončením. Fasády jsou jednoduché, hladké.