měšťanský dům

Částečně podsklepený dům o čtyřech nadzemních podlažích v řadové uliční zástavbě ukončen okapově orientovanou sedlovou střechou. Uliční fasáda je devítiosá s klasicizujícím průčelím z druhé čtvrtiny 19.století. Přízemí je zdobeno pásovou rustikou s novodobými portály ukončenými stlačenými oblouky a kamenným renesančním vstupním portálem, přemístěným z objektu Horní nám.8, Fasáda dělena horizontálami kordonové římsy, průběžné parapetní římsy oken prvního patra a ukončena konzolovou korunní římsou. Okna prvního patra jsou opatřena profilovanou šambránou rámovanou postranními pilastry s hlavicí, nesoucí nadokenní římsu formy trojúhelného frontonu. OKna druhého patra zjednodušena s ponechanou profilovanou parapetní a nadokenní římsou a okna nejvyššího podlaží bez šambrán na jednoduché průběžné parapetní římse. Dvorní fasáda je nová s velkými okny, členěnými na malé obdélné tabulky a z větší části ukončenými segmentovou klenbou. Dispozičně vznikl dům spojením dvou objektů ve středověku. Sklepy situované nalevo při uliční čáře jsou kamenné, zaklenuté valenou klenbou, spojené cihlovými portálky. Sklepy po pravé straně mají zachovanou lomenou arkádu, zaklenuty valenými klenbami s trojúhelníkovými výsečemi. Levý dvorní sklep je klenut valenou kamennou klenbou, pravý dvorní sklep je plochostropý. Schodiště je dvouramenné novodobé. Přízemí je trojtraktové. Levý trakt je v uliční části zaklenut valenou klenbou s oválnými lunetami, ukotvenými do pískovcových patek, zdobených hlavičkami okřídlených andílků a vejcovcem. Valeně zaklenutou chodbičkou s valenou komorou na boku je propojena dispozice s dvorní místností, zaklenutou valenou klenbou s koutovými lunetami. Střední trakt je zaklenut křížovou klenbou s koutovými lunetami, posazenou na pískovcové patky, zdobené listovcem a perlovcem s prohnutým konzolovým zakončením. V dvorní části středního traktu se nachází dvouramenné novodobé schodiště. Pravý trakt je zaklenut v uliční části pruskými plackami do pasů, v zadní komoře valenou klenbou. Místnosti v jednotlivých podlažích jsou plochostropé. Krov je tvořen novodobým hambálkovým krovem s ocelovými vaznicemi.