měšťanský dům

Částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích situován v uliční řadové zástavbě kryt okapově orientovanou sedlovou střechou ve dvoře s kolmo navazující valbovou. Fasáda do ulice je čtyřosá, pozdně klasicistní, jednoduchá, hladká. Přízemí je novodobě přeřešeno ve dvou osách s širokými výkladci se zapuštěnými jednokřídlými vstupy. Patra jsou od něj oddělena dvojitou profilovanou římsou, z níž horní je současně průběžnou podparapetní. Okna jsou zdobena profilovanou štukovou šambránou, v prvním patře zvýrazněna nadsazenouprofilovanou nadokenní římsou, na níž navazuje geometrická podokenní štuka. Dvorní fasáda je hladká se vstupem v levé krajní ose přízemí, prolomena okny různé velikosti i členění. Sklep je zaklenut vysokou kamennou valenou klenbou, předělen druhotně dostavěnými cihelnými příčkami, nesoucími střední středovou zeď. Ve sklepě se po levé straně dochovala úzká kamenná chodba, pravděpodobně přímo spojující sklep s náměstím. V současné době jsou sklepy přístupné schodištěm (původně okénkem) ze dvora. Dispozice přízemí tvoří hloubkový dvoutrakt. Pravý trakt tvoří vstupní mázhauz, zaklenutý křížovou klenbou, druhotně rozdělený příčkou na vstupní chodbu a obchod. Za ním navazuje zatočené schodiště s chodbičkou do dvora, klenutou nepravidelnou klenbou. Levý trakt je v přední části plochostropý, v zadní části zaklenut křížovou klenbou, v hranách zdobenou zaoblenou dvojitě odstupňovanou štukou. Dispozice dalších podlaží jsou plochostropé.