měšťanský dům

Z větší části podsklepený měšťanský dům o třech nadzemních podlažích v uliční řadové zástavbě je ukončen okapově orientovanou sedlovou střechou se střešním vikýřem. Uliční fasáda v přízemí dvouosá, v patrech trojosá s úpravou v duchu geometrizující secese kombinace základové plochy strukturované šedé omítkys bílými hladkými geometrickými plochami. V přízemé vpravo vstup s dvoukřídlými obložkovými dveřmi se ztlačeným zaklenutím. V levé ose renesanční sdružené okno s kamennými lancetami, dělené do kříže s profilovanou šambránou s podbrádkou. V ploše překladu nápis gotickou minuskulí s letopočtem 1499. Nad úzkou kordonovou římsou průběžná podprapetní římsa s podparapetní štukovou výplní, na níž dosedají svislé lizénové rámce, sjednocujících okenních šambrán v mezipatrové ploše doplněné geometrickým dekorem čtveřic čtverc se středovým kosočtvercem s modrým středem. Ve vrcholu ukončena profilovanou korunní římsou. Okna novodobá dvoukřídlá dělená do kříže. Dvorní fasáda je tříosá, jednoduchá, hladká. Dvorní přístavky jsou zrušeny, zůstala pouze dvoupatrová pavlač, umístěná na levém sousedním štítu.