měšťanský dům

Částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích situován v uliční řadové zástavbě je ukončen sedlovou do dvora valbou ukončenou střechou, prolomena podélným segmentovým vikýřem. Fasáda do ulice je šestiosá hladká dělana horizontálou kordonové římsy a ukončena profilovanou korunní římsou s úsekem kladí. Přízemí novodobě upraveno ve středu prolomeným pravoúhlým vstupem se zapuštěním zkoseným ostěním formy režného zdiva, po stranách s výkladci a vstupme do provozovny. Okna podlaží zdobena profilovanou pravoúhlou šambránou, v patře zvýrazněnou prohnutou dvakrát zalomenou nadokenní a rovnou parapetní římsou. Dvorní fasáda je čtyřosá, jednoduchá, hladká. Podélná trojtraktová dispozice. Sklep je zaklenut valenou omítnutou klenbou, v pravé přední části zničenou a nahrazenou cihelnou klenbou do traverz, v střední přední části zaklenut valenou klenbou s výsečemi vytrácejícími se do vrcholu přístupný schodištěm ze střední haly. Přízemí je v přední části plochostropé, pouze po levé straně je místnost, zaklenutá nepravidelnou valenou křížovou klenbou.Pravý zadní a střední trakt je zaklenut valenou klenbou se symetricky umístěnými páry trojúhelných výsečí. Ve střední části objektu se nachází schodišťová hala s monumentálním točitým schodištěm do patra. Patro je plochostropé, pouze v pravé střední části je umístěna místnost, zaklenutá křížovou klenbou.