měšťanský dům s novodobou přístavbou

Původně dva středověké patrové domy s dvorními křídly byly v roce 1811 stavebně i dispozičně spojeny v jeden a nastavěny o druhé patro. Po roce 1990 byla dvorní křídla vzhledem k havarijnímu stavu zbourána a v letech 1992 až 1994 nahrazena 7 podlažní novostavbou, která tvoří s rekonstruovanou uliční částí jeden celek. Zatímco uliční fasáda klasicistní části domu je dochována v téměř klasicistní podobě, vč. kamenného portálu hlavního vchodu, fasády dvorní jsou novodobé z roku 1993 hladké, členěné moderními okenními otvory. Střecha domu je kombinací šikmých sedlových střech nad klasicistní částí a moderních střech přístavby - ploché ve střední části a šikmé valbové v zadní části. Prostory domu jsou využívány jako provozovny, v suterénu přístavby jsou garáže osobních automobilů, v nejvyšších nadzemních podlažích jsou obytné prostory.