měšťanský dům U Města Retzu

Podsklepený dům v řadové uliční zástavbě o třech nadzemních podlažích je ukončen sedlovou okapově orientovanou střechou. Dům doplněn dvěma dvorními křídly, které svírají obdélný dvorek. Uliční fasáda je osmiosá, v úrovni parteru s lineární bosáží a nízkým soklem, oddělena do vyšších podlaží kordonovou římsou a ukončena profilovanou korunní římsou. Přízemí prolomeno v levé krajní ose pravoúhlým výkladcem se vstupem do provozovny, ve středních třech osách obdélnými okny a v pravé krajní ose půlkruhově ukončeným portálem do průjezdu. Okna jsou zdobena geometrickou bosáží s podokenními římsami spojujícími vždy dvě okna. Vstupní portál do objektu štukový, půlkruhově zaklenutý s vrcholovým klenákem. Po stranách jsou obdélné sloupy, hlavice zdobeny diamantovým ornamentem. Pravé boční a zadní křídlo jsou dvoupatrové, jednotraktové, přístupné po pavlači, zastřešené pultovou střechou. Levé boční křídlo je jednotraktové zaklenuto valenými křížovými klenbami, zastřešeno pultovou střechou, krov hambálkový, přístupný dřevěným schodištěm z venku. Dvorní fasády jsou novodobé, jednoduché, hladké. Dvorní fasáda je jednoduchá, zničená, v patře šestiosá.