bývalá kadetní škola

Zcela podsklepený čtyřkřídlý objekt o třech nadzemních podlažích s nepravidelným nádvořím tvoří blokovou zástavbu podél tř. I. máje, mezi ulicemi Pekární a Mlčochovou. Objekt je postaven na starší zástavbě středověkého augustiniánského kláštera. Křídlo do ulice je dvoupatrové, dvoutraktové, zcela podsklepené s dvěma symetricky umístěnými předsazenými rizality s polokruhově zaklenutými kamennými portály vjezdů. Fasáda do ulic je tvořena vysokým pilastrovým řádem, přízemí je od pater odděleno profilovanou římsou. Sloupy umístěné na skoseném nároží a předsazených rizalitech jsou zakončeny bohatě zdobenými kompozitními hlavicemi s volutami. Vysoká okna bohatě zdobená štukou. Vstupní portály jsou kamenné, zaklenuté odskočeným obloukem završeným volutovým klenákem s bohatou profilací. Boční předsazené geometrické sloupy nesou římsu, kopírující zaklenutí portálu, zdobenou zubořezem, vavřínovou girlandou a dvěma klasicistními vázami po stranách. Fasády do ulice Pekární a parku jsou jednoduší hladké. Pravé boční křídlo do ulice Mlčochovy je dvoupatrové, dvoutraktové, zastřešeno sedlovou střechou s chodbou umístěnou dispozičně podél dvora. Dvorní fasády jsou jednoduché, hladké, přízemí od patra odděleno jednoduše profilovanou štukovou římsou. Okna jsou zdobena jednoduchou štukovou šambránou s podokenním parapetem. Dvoupatrové objekty jsou opticky členěny vysokými lisénami. V nádvoří umístěna pískovcová deska s nápisem: oMnIa profICInt a VXI LIante Deo ( vše prospívá pomocí Boha) – chronogram 1675. Nad vchodem do parku je umístěna kamenná pamětní deska: CVrIs DoMInICI praesVLIs (péčí Dominika, představeného kláštera) - chronogram 1765.