kanovnická rezidence

Dvoupodlažní trojkřídlý palácový objekt postavený na nároží dvou ulic: tř.1.máje a Mlčochovy. Hlavní průčelí do tř.1 máje je šestiosé s kamenným vstupním portálem umístěným ve střední ose. Okna v patře jsou zdobena štukovými šambránami s uchy a kapkami a rovnými nadokenními římsami. Výkladce po obou stranách portálu jsou trojdílné, rozdělené obdélnými štukovými sloupy, na bocích zdvojenými, posazenými na soklu a nesoucími jednoduchou římsičku. Štuková výzdoba hlavic u pravého výkladce vychází z jednoduššího iónského typu. Boční fasáda do ulice Mlčochovy je jednou zalomená. Přízemí je od patra odděleno jednoduchou kordónovou římsou. Západní uliční fasáda je jedenáctiosá, severní čtyřosá. Obě jsou architektonicky pojaté ve stejném duchu jako hlavní průčelní fasáda. Sklepy se nachází pouze pod pravou a střední částí hlavního objektu, situovaného do tř. 1 máje. Sklepy jsou gotické, klenuty valenými klenbami, radikálně přestavovány v renesanci a baroku. Levý zadní sklep má odstraněnou kamennou valenou klenbu a je dodatečně zastropen segmentovými klenbičkami, vsazenými do kovových I profilů. Přízemní prostory jsou klenuty křížovými klenbami, jednotraktové dvorní přístavby jsou zaklenuty barokními valenými klenbami s nepravidelně umístěnými trojúhelnými výsečemi. Dvouramenné schodiště do patra je klenuto stlačenou valenou klenbou, na podestě a mezipodestě ranně barokními křížovými klenbami a plackami, zdobenými jemnými štukovými obrazci, tvořenými konvexně konkávně propadlými zrcadly. Stropy v patře jsou zakryty dřevotřískovými podhledy. Krov nad hlavním objektem je tvořen konstrukcí ležaté stolice.