měšťanský dům

Jednopatrový dům s atikovým druhým patrem a suterénem má jednoduché tříosé průčelí. V přízemí zleva je hlavní vstup. Suterén objektu přístupný poklopem v podlaze za hlavním vstupem, nachází se v levé části dispozice a probíhá do ulice až ke dvoru. Prostor sklepa shodný se vstupním prostorem přízemí, má kamenné zdivo, klenba zde cihelná valená. Z tohoto sklepa je přístup do sklepního prostoru při dvoře a to otvorem zaklenutým lomeným obloukem z lomového kamene. Po pravé straně prvního sklepa probíhá ještě úzký sklepní prostor zaklenutý valenou klenbou cihelnou. Přízemí má dispozici řešenu tak, že po levé straně za hlavním vstupem je chodba zaklenutá třemi křížovými klenbami s hřebínky, dále pokračuje po levé straně nástupní rameno schodiště, vedle něho je chodba zaklenutá jednou křížovou klenbou a za rovným železobetonovým pasem valenou klenbou polokruhovou s vrcholnicí rovnoběžnou s ulicí. V levém zadním nároží domu je malý prostor s valenou klenbou s párem styčných trojúhelných výsečí. Pravá strana dispozice objektu má do ulice prostor s valenou klenbou eliptickou, s vrcholnicí kolmou k ulici, se dvěma styčnými trojúhelníkovými lunetami. Do ulice je neckově ukončena a vybíhají zde dvě trojúhelníkové lunety. Tento prostor pokračuje za zdí prolomenou otvorem místností osvětlenou ze dvora a zaklenutou dvěma křížovými klenbami oddělenými pasem. Patro plochostropé. Objekt ve dvoře je dvoupatrový, s pavlačemi v prvním i druhém patře, a s hladkým průčelím. Stropy v přízemí tvoří cihelné segmentové klenby do travers.