měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům se samostatným levým dvorním traktem. Objekt je podsklepen jednotraktovým sklepem, zaklenutým cihelnou valenou klenbou, přístupným samostatným schodištěm ze dvora. Přízemí a patra jsou dvoutraktová s levým traktem se schodištěm osvětleným střešním světlíkem. Přízemí je dvoutraktové, v levém traktu zaklenuto valenými klenbami s nepravidelně rozmístěnými trojúhelníkovými lunetami, průběžně navazující na dvouramenné schodiště s dřevěnými stupni. Patra jsou plochostropá. Ve střední síni prvního patra se dochovalo klasicistní litinové umyvadlo. Střecha je sedlová se štíty otočenými k sousedům, krov je tvořen stojatou stolicí. Dvorní fasáda je trojosá jednoduchá hladká s klasicistními dvojitými okny, uliční fasáda je trojosá s novodobou úpravou přízemí a zachovaným klasicistním profilovaným kamenným portálkem zaklenutým stlačenou klenbou s jednoduchými patkami a klenákem ve tvaru akantového listu. Patra jsou svisle členěna jednoduchým obdélnými sloupy se stlačenými iónskými hlavicemi a předsunutou konzolovou římsou s konzolami ve tvaru akantových listů. Dvorní křídlo je jednotraktové, jednopatrové, částečně podsklepené, zastřešené pultovou střechou a spojené dvouramenným schodištěm, zaklenutým segmentovými klenbičkami. Fasáda je jednoduchá, hladká s klasicistními dvojitými okny.