měšťanský dům

Jednopatrový dům se suterénem má tříosé klasicistní průčelí. V přízemí zleva je hlavní vstup v klasicistním portále. Portál tvoří pilastry s dórskou hlavicí a vlysem v dříku, archivolta elipticky zaklenutého otvoru je profilovaná a má volutově stočený střední klenák s listovým ornamentem. Okna prvního patra mají profilované šambrány a pod i nadokenní římsu. Průběžná profilovaná římsa je nad přízemím i prvním patrem, profilovaná římsa podokapní určuje průčelí. Objekt hloubkového půdorysu má střední hloubkovou zeď tvořící za hlavním vstupem vlevo chodbu, ve středu dispozice je tato zeď přerušena nástupním ramenem točitého schodiště a probíhá v dvorním traktu o něco více vpravo. Suterén je pod levou částí dispozice do ulice zaklenut cihelnou valenou klenbou deformovanou polokruhovou, s vrcholnicí kolmou k ulici. Přízemí je zaklenuto v průběžné chodbě do dvora valenou klenbou polokruhovou se vstupem, prolomenou párem styčných trojúhelníkových lunet. Pravá část dispozice objektu je plochostropá. Patro je plochostropé.