měšťanský dům

Dvouposchoďový pětiosý dům s atikou má novodobou fasádu se širokými trojkřídlými okny. Pouze v přízemí vlevo je zachován široký pravoúhlý portál. Jeho boční strany tvoří pilastry s volutovými hlavicemi. Ve vlysu kladí provedeny v plochém reliéfu rozviliny, emblémy a hlavy divého muže. Nad portálem je osazena plastická orlice s korunou na hlavě, šachovaná červenostříbrně. Pod ní je vryt letopočet zhotovení portálu 1834. Přední část průjezdu položeného na levé straně přízemí má valenou klenbu s trojúhelnými mimoběžnými výsečemi. Za pásem následují dvě pole křížové klenby. Za nimi je lomený pás. Dále pak až do dvora tvoří opět lomený oblouk. V pravé stěně průjezdu, v části při dvoře, druhotně osazeno ostění bohatého renesančního portálu, orámovaného pásy perlovce, různými druhy listů a hrušek. V portálu je vsazena deska se jmény majitelů domu od roku 1525. Schodiště vystupující z průjezdu do patra má novodobou úpravu. Průčelní místnost vedle průjezdu, ve zvýšené úrovni leží místnost obchodu, zaklenutá valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, dále vzadu za schodištěm obdobně zaklenutý prostor, značně porušený novodobou vestavbou. Prostora vpravo v celé hloubce domu je zaklenuta valenou klenbou. Průčelní sklep, položený pod levou polovinou domu je zaklenut plnou valenou klenbou s otisky šalování. Příčně položený sklípek uprostřed dispozice má valenou klenbu z vysokých cihel. Dva sklepy vzadu, položené kolmo ke dvoru sklenuty kamennou valenou klenbou. V patrech jsou rovné stropy. Na průčelní budovu navazuje vpravo přízemní přístavek, za nímž pokračuje patrové dvorní stavení. V přední zúžené části křídla jedna místnost zaklenuta dvěma poli křížové klenby s hřebínky na hranách, vedle prostora klenutá valeně. V ostatních místnostech křídla i zadní budovy jsou rovné sklepy. Na levé straně dvora stojí úzké patrové dřevníky.