měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům o 3 okenních osách v 1. patře s arkýřem s ornamentálními reliefy v parapetu. Okna mají renesanční rámování, na dvorním průčelí datování 1589. Renesanční profilovaný portál s nápisem vede do mázhausu dnes předěleného. V přízemí je zachována renesanční dispozice s klenbami. Sklep má valenou klenbu a dochovaný gotický kamenný portál. Nápis v archivoltě kamenného renesančního portálu v přízemní části uliční fasády: CARPERE - CUNCTA - LICET - MONO. VIXISTA - CAREBUNT (Všechno je možno užívat, ale toho stěží ujde posměchu) Nápis na kamenné římse nad dnešním vchodem do domu, kde bylo renesanční okno: ALIENO - PERICULO. SAPERE. UTILE EST (Jest užitečné z cizího nebezpečí se poučiti)