měšťanský dům

Dvoupatrový řadový objekt krytý příčně sedlovou střechou se čtyřosým neorenesančním průčelím patrně z roku 1875. V přízemí v ose se zachoval renesanční portál z 2. poloviny 16. století. Dispozice domu hloubkový, nesymetrický trojtrakt. Ve středu vstupní chodba, klenutá shodně jako pravý hloubkový trakt křížovými hřebínkovými klenbami. Pozoruhodný je prostor na levé straně při ulici, příčně valeně klenutý s trojúhelnými výsečemi s drobnými štukovými žebírky na hranách. Za ním dva polokruhově valeně klenuté prostory, z nichž jeden býval černou kuchyní. Ve dvoupatrovém křídle cihelně klenutý sklep a křížové klenby v přízemí. Pod zadním koncem křídla další sklep, v patrech se zachovaly částečně klenuté prostory, zejména při schodišti.