měšťanský dům

Dvoupatrový řadový objekt, krytý sedlovou střechou s hřebenem kolmým k ulici. Průčelí tříosé klasicistní s nízkou atikovou zídkou, nad níž vystupuje polovalba. Členění kordonovou římsou nad přízemím, profilovanými šambránami oken s hladkými nadokenními vlysy s římsami. V přízemí vlevo klasicistní portál oválně zaklenutý s pilířky po stranách, které spojeny nahoře římsou vytvářejí edikulu. V ose pilířků bývaly klasicistní vázy. Průčelí vzniklo někdy ve 2. čtvrtině minulého století. Sousední dům č. p. 214 je řešen shodně, zrcadlově obrácen. Dispozice hloubkový nesymetrický a neprůběžný dvoutrakt. Vpředu vlevo schodišťová síň, vpravo užší prostor. Obě místnosti klenuty valenými výsečovými klenbami. Na síň navazuje oválně valeně klenutý užší průjezd do dvora, vpravo od něj do dvora přesahující komora, klenutá oválně valeně se styčnými výsečemi o vysokých čelech. Dispozice 1. i 2. patra opakuje základní konstruktivní rozvrh přízemí. Na středu vymezena z hloubkového traktu síň s jednoramenným schodištěm, na podestách zaklenutým křížovými klenbami. V 1. patře při ulici se zachoval malovaný barokní trámový strop. Hlavní sklepní prostory pod vstupní síní a nástupní chodbou vpravo od síně a pod zadní komorou. Nedosahují v pravém okraji parcely. Klenuty vpředu cihelnými, vzadu kamennými klenbami.