socha anděla

Na stupni téměř krychlový sokl na přední straně s nápisem : CVLTOR / ET / BENEFACTOR / IOSEPHUS / NIDERMAIER / DIRECTORO ECONOMICUS / LOCI /. Na něm čtyřboký podstavec se stěnami uprostřed konkávně probranými a hrany na přední a zadní straně provázeny lištou stočenou do volut nahoře i dole. Na římse osazena v životní velikosti postava anděla v bohatém rouše, v pravé ruce přidržuje obraz Panny Marie Dubské, levou pozdviženou ukazuje ke kostelu v Dubu. Nápis na pravé stěně podstavce : ALL HIER / DER / DVBER SCHATZ / OPILGER / IST / ERFVNDEN / DORT / NVN / EIN GNADEN / PLATZ. / SICH / ZEIGET / ALLE / STVNDEN /. Nápis na levé stěně podstavce : ZDE / GEST BYLA / OSLAWENA / W DVBIE / GEST / WYWISSENA / SWATA / BOŽI /RODIČKA . V horní části podstavce kovová lucerna (sejmutá při restaurování v roce 1969). Obraz Panny Marie Dubské původně zlacen, včetně rosety na šatě anděla. Vpředu nápis : HAC / FLORERE / VIA /COEPIT / D V BAENA / MARIA / ITE / ILLAC / INOPES ! / VVLT / DARE / MATER / OPES . Zezadu obrazu vytesána signutura J.S. Po sejmutí měděného tepaného reliéfu z kamenného rámu byla odkryta další umělecká signatura: 1763 / J: S: fecit: / Ollmit.