sousoší Nejsvětější Trojice

V severozápadní části náměstí samostatně stojící sousoší zhotovené z maletínského pískovce, vysoké cca 400 cm, plint má rozměry 120x90 cm. Vrcholové sousoší nesou dva na sebe navazující postamenty. Dolní má hranolový profilovaný sokl, který je v přední části rozšířen a v ploše opatřen vyrytým tvarovaným rámem, dřík je lemován volutovými křídly a na přední straně ozdoben nízkým reliéfem sv. Františka, masivní profilovaná římsa je v ose segmentově vzepjatá, na jejich okrajích jsou osazeni dva adorující andělé. Horní postament má volutově utvářený sokl, pilířovitý dřík, na jehož čelní straně je ve vyrytém rámu reliéf světce (patrně sv. J. Nepomucký), kterého do půl těla zakrývají oblaka, a jednoduchou profilovanou římsu, na které je osazeno sousoší Nejsvětětjší Trojice: na oblacích sedí vlevo postava Boha Otce v bohatě zřaseném a rozevlátém rouchu, vpravo sedící Syn, zahalený pouze bederní rouškou, uprostřed u jejich nohou je holubice a nad ní zeměkoule, z níž vyrůstá velký kříž, který otec i syn přidržují. Hlavy Trojice zdobí kovové pozlacené svatozáře.