boží muka

Samostatně v poli nedaleko silnice stojící pilířová boží muka na obdélníkovém půdorysu (133 x 90 cm), výška v hřebeni činí 3,70 m. Sokl z lomového kamene, ostatní zdivo cihelné. Stavbu dělí dvě kordonové římsy, v dolní části průčelí výklenek se segmentovým záklenkem, výklenek uprostřed s půlkruhovým záklenkem, a horní čtvercová nika také segmentově ukončená. Do niky s půlkruhovým záklenkem je umístěna malba na plechu s Pannou Marií a Ježíškem. Niku uzavírá kovová, zdobně provedená, otevíratelná mříž. Nad hlavní římsou trojúhelníkový štít a sedlová střecha, která je nově pokryta bonským šindelem. Nová hladká vápenná omítka natřena odstínem okru, členění fasády (římsy, rámování štítu) je bílé.