boží muka

Samostatně v poli stojící trojboká boží muka z cihelného zdiva, omítnutá hladkou vápennou omítkou opatřenou bílou líčkou, vysoká cca 4,3 m. Na dvakrát nepatrně odstupňovanou podnož vyrovnávající mírně svažitý přilehlý terén navazuje pilíř, dělený ve výšce cca 2,3 m kordonovou římsou. Římsa je bez profilace, pouze zdola zešikmená. V dolní části jsou na každé straně mělké niky se segmentovými záklenky, v nichž se nachází plechy s nečitelnými olejovými obrazy. Původní evidenční karta je rozpoznává jako Růžencovou P. Marii, Sv. Antonína Paduánského a klečícího sedláka před křížem. Údajně měly být vytvořené v 70. letech 20. století, ale s ohledem na typ plechu a způsob jeho uchycení by mohlo jít o starší řešení. V horní části je otevřená kaplice propojená ze všech stran otvory se stlačenými oblouky. Na plochou římsu profilovanou pravoúhlým předsazením a šikminou navazuje trojboká jehlancová stříška krytá bobrovkou. Ve vrcholu je vetknutý jednoramenný kovový křížek ukončený trojlisty.