socha anděla s podstavcem

Na mohutném pískovcvoém hranolovém podstavci půdorysu obdelníka s nízkou patkou, čtvercovými vpadlými plochami a okosenými rohy, zakončeném vyloženou profilovanou římsou, je osazen nízký volutový nástavec, zdobený na čelní straně oválnou kartuší s rokajem, na zadní straně trojlaločnou kartuší, ukončen profilovanou římsou. Socha anděla v pokleku na levé noze s velkými rozepjatými křídly, držící v rukou kovový kříž s prodlouženým svislým břevnem. Na zadní straně hranolového soklu v mělkém poli původně nápis tmavým nátěrem ve znění: Postaveno nákladem obce L. P. 1898. Na zadní straně nástavce soklu po stranách nad kartuší letopočet 17 / 88 a pod ní po stranách kryptogram O: / P: F:. Socha původně umístěna u blíže neurčeného objektu patrně v Olomouci. Autor Ondřej Zahner, 30. léta 18. stol.