městský dům

Řadový jednopatrový dům, krytý sedlovou střechou, dělí kordonová římsa. V přízemí členěném pásovou bosáží pravoúhlý vjezd a výkladce. Okna v patře rámují ploché šambrány a parapetní římsy. Dva pilastry vystupují nad korunní římsu a vymezují nízkou atiku s bohatě profilovanou římsou. Původně renesanční objekt klasicistně přestavěn a znovu upravován na přelomu 19. a 20. století. Novodobá oprava v roce 1973. Karta: Městský řadový patrový dům s mělkým risalitem na pravé straně a celkem se čtyřmi okenními osami. Fasáda je rozdělena kordonovou a korunní římsou, přičemž v přízemí členěném pásovou rustikou (odlišenou strukturou i barvou omítky - pruhy hladké omítky se střídají s pruhy stříkané) jsou nově upraveny výkladce prodejny a v rizalitu vstupní vrata do průjezdu. Okna v patře rámují ploché šambrány a parapetní římsy. Rizalit rámují dva pilastry, které vystupují nad korunní římsou a vymezují nízkou atiku s bohatě profilovanou římsou a středovým klenákem. Omítka (v celém rizalitu a patře) je pojednána ve dvou strukturách (hladká, stříkaná), které se uplatňují především při složení geometrického dekoru vytvořeného pod vlivem doznívající secese. V přízemí (v prodejně) klenby valené a plackové na pasech, v průjezdu valená s lunetovými výsečemi, patro plochostropé. Dvorní přístavba má rovněž klenby valené s lunetami a plackové.