kostel sv. Maří Magdalény s areálem a křížem

Jednolodní orientovaná architektura s nepatrně odsazeným trojbokým závěrem a věží na západní straně je zděná cihlou a kamenem. K severní straně je přistavěna jednopatrová sakristie obdélného půdorysu. K západnímu průčelí je přistavěna čtyřboká předsíň s plechovou sedlovou střechou, opatřenou ve štítu okapovou štítovou stříškou, krytou plechem. Zdi člení obdélné lizénové rámy a v západní zdi je hlavní vchod. Fasádu ze všech stran člení vysoký hladký sokl s pravoúhlými lizénami. Sokl končí profilovanou kordónovou římsou. Lizény vyšších partií zdobí stylizovaný rybinový dekor, přecházející přes architráv až ke korunní římse. Omítka je hladká monochromní. Ve střední ose nadvakrát konkávně projmutého západního průčelí je prolomeno v dolní polovině zaslepené půlkruhové okno. Hranolovou zvonici s konkávně projmutými zdmi podepírá z boků zjednodušený volutový štít s kruhovými okny, které stejně jako horizontálně oválné volské oko ve střední ose rámují profilované šambrány. Nároží zvonice jsou vystavěny jako svazkové trojité pilastry s hranolovými patkami a římsovými hlavicemi, jejichž dolní část na povrchu dekoruje pětice žlábků. Ve třech zdech zvonice jsou prolomena okna se stlačenými záklenky, nad nimiž je ve stejném obrysu zvednutá římsa vrcholového kladí, ukončeného bohatě profilovanou korunní římsou. Věž je zastřešena cibulí s lucernou a makovicí s vetknutým křížem. Krytina je plechová. Čtyřoká boční průčelí rytmizují okna se stlačenými segmentovými záklenky, které rámují plastické šambrány. Jejich dřevěné výplně jsou původní dvoukřídlé s půlkruhovým paprsčitým nástavcem, dvanáctitabulkové ve čtyřech polích. Západní osa obsahuje jen malá obdélná okénka vedoucí na schodiště věže. Střecha nad lodí je sedlová, krytá eternitem a zakončená sanktusníkem s cibulí a makovicí, přecházející skrze úžlabí v trojbokou část nad presbyteriem. Jednopatrová hranolová sakristie s okosenými rohy, přiléhající k presbyteriu, je zastřešená valbově, krytina je eternit. Okna ve středních osách přízemí severní a východní strany jsou obdélná, v patře se segmentovým záklenkem. Z východu k sakristii přiléhá dřevěná čtyřboká veranda. V druhé ose jižního průčelí je přistavěna čtyřboká předsíň s okosenými rohy se sedlovou plechovou střechou, ve štítu opatřenou okapovou štítovou stříškou. Její fasádu člení lizénové rámy a obsahuje v bočních zdech obdélná okna, v čele vchod s nakoso deštěnými dvoukřídlými dveřmi. V západní ose je vstup do věže.