rodinný dům Vladimíra Müllera

Samostatně stojící patrový rodinný dům s plochou střechou situovaný v zahradě v nárožní poloze. V zásadě krychlová hmota stavby je v jižním nároží prolomena terasou. Přízemí o dvou výškových úrovních je oproti terénu zvýšené, mj. i s ohledem na zátopové území řeky Moravy. Jihovýchodní fasáda se vstupem, předstupující mělkým rizalitem, je členěna kromě terasy nepravidelně rozmístěnými okny, v přízemí třemi sdruženými okny dělenými na drobné tabulky, v patře dvěma nižšími dvoukřídlými okny. I ostatní fasády jsou nepravidelně členěné, jihozápadní opět se střední částí mírně vystupující se vyznačuje dvěma velkými francouzskými okny v přízemí s přístupem do zahrady. Severozápadní a severovýchodní fasáda jsou řešeny střídmě v kontrastu velkých nečleněných ploch a menších oken. V severozápadní fasádě jsou garážová vrata do suterénu, k nim byla později přistavěna prosklená garáž, odstraněná během obnovy v letech 2016 až 2018. Oplocení z přední strany se skládá z betonové podezdívky, betonových sloupků a plotu z dřevěných latěk, boční plot je jen ze sloupků a latěk a část jen z drátěného pletiva. Vrata a vrátka jsou jednoduchá, ze svislých hranatých kovových tyček.