sloup se sochou Panny Marie

Na žulovém hranolovém postamentu je vztyčen hladký sloup ukončený kompozitní hlavicí, na které je osazena socha Panny Marie Immaculaty v tradičním pojetí. Na pravé ruce nese Ježíška a v levé drží žezlo, stojí na zeměkouli ovinuté hadem a ozdobené andělskými hlavičkami. Sloup a skulptura vytvořeny z pískovce. Nápis na přední straně sloupu: DEI ALTISSIMI ET / BEATISSIMAE DEI PARAE / VIRGINIS MARIAE / IN HONOREM / STATUA ERECTA EST / MDCCXIV / RENOVATA MDCCLXXXI / PASSIBUS XII LOCO PRIORE / TRANSLATA ET RESTAURATA / MDCCCLXXVII / SUB PRESULO EIO / ER 1912 //. Text modlitby: O hl. Maria / Bitte für uns / beschütz vor / Hunger / Pest und aller / Not.//. Sloup stojí na vyvýšeném čtvercovém základu a je obklopen železným ozdobným plůtkem.