kaple sv. Jana Nepomuckého s křížem

Volně stojící kaplička obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem. Fasáda hladká, členěná lesénovými rámy. Na střední osu prolomena segmentově zaklenutá hluboká nika, uzavřená železnou mříží. Volutový štít vrcholí železným křížem. Ve vrcholu štítu letopočet: LP 1730. Podstřešní profilovaná římsa, střecha kryta pálenou krytinou. Na čtyřboké třístupňové základně se zaobleným třetím stupněm a zkosenými rohy se nachází polygonální sokl s novogotickou reliéfní výzdobou – záclonovým obloukem a fiálami. Na čelní straně reliéfní zobrazení kalichu hojnosti a Bolestné Panny Marie. Na zadní straně nápis „Věnovali Antonín a Františka Dostálí“. Na soklu krátký pylon ze stylizovaných balvanů, na něm kříž s korpusem. Tělo Krista prohnuto do „Y“, hlava k pravému rameni, rozevlátá bederní rouška. U paty soklu sign. „Vác. Beck v Prostějově“.