sousoší sv. Jana Nepomuckého

V prolamované kamenné ohrádce zdobené květinovými závěsy a s volutovými nárožími je na jednostupňové základně umístěn čtyřboký hranol, na kterém stojí sokl hruškovitého tvaru ukončený nahoře profilovanou římsou. Na přední straně soklu kartuš s reliéfním výjevem ze života světce (shození z mostu). Pod římsou kovová konzola s lucernou. Na římse stojí na čtvercovém nízkém plintu socha sv. Jana Nepomuckého v mírně nadživotní velikosti. Světec je oděn v tradiční kněžské roucho s biretem na hlavě. Kolem hlavy svatožář s pěti hvězdami. Pravou rukou přidržuje kříž s korpusem, v levici svírá palmovou ratolest. Na bočních volutách podstavce původně seděli dva andílci, z nichž levý držel v ruce hvězdu a pravý visací zámek – symbol tajemství (andílci byli odcizeni v únoru r. 2000). Na nárožích ohrádky jsou umístěny čtyři postavy světců v podživotní velikosti. Sv. Jan Křtitel s křížem v levé ruce a beránkem u levé nohy (vlevo vpředu). Sv. Alois s křížem na prsou (vlevo vzadu). Sv. Vendelín s beránkem u nohou a s knihou v levici (vpravo vzadu). Sv. Karel Boromejský v biskupském oděvu s kovovou berlou v levé a s knihou v pravé ruce (vpravo vpředu). Dolní část soklu je opatřena maiuskulními nápisy. Čelní strana (bez chronogramu): NEPOMUCENO PATRIA IOANNI STO, STATUAM EN / ELEMOSINARIUS REGINAE BOEMIAE IOANNAES ERAT ISTE / DESPERATARUM EST CAUSARUM ETIAM CAUSI DICUND / OHNEM GRATIAM UT GAUDEAT PATRONO MAGNO. Pravá strana: O!SANCTE! / TV NOS BONAFAC / VIDERE IN TERRA / VIVENTIVM. Levá strana: SPECIALE / AVXILIVM / ADESTO NOBIS! Zadní strana nahoře: OBNOV. / 1869 / A / 1940. Dále: MEMORIA / IVSTI / PROVE / .O. Zadní strana dole: MENSAE HOC ET EX ANNIS VICESIES BIS SECVNDO / QVANDO IOANNIS NEPOMVCENI / CORPVS ERIGERATVR. Pata soklu vzadu: IGNATIVS MATHIAS RORBACHER (EX) CVDIT Materiál: pískovec, berla sv. Karla Boromejského - kov, svatozář sv. Jana Nep. - zlacený kov. Rozměry: ohrádka - 300 x 300 cm, výška soklu – 215 cm, výška sv.Jana Nep.vč. plintu - 190 cm, výška ostatních světců - 120 cm.