vila

Volně stojící stavba v zahradě je situována ve vilové čtvrti v blízkosti historického jádra města. Bohatě členěná jednopatrová vila má zvýšené přízemí, pod ním v plném rozsahu suterén. Vstup je po schodišti při pravé straně uličního průčelí, nad ním věžovitý útvar s jehlancovou střechou zakončenou ozdobnou lucernou. Po levé straně průčelí vybíhá přízemní křídlo, které v patře tvoří terasu s ozdobným zděným zábradlím. Nad terasou je štít navazující na věžový tvar nad vstupem. Na jihovýchodním průčelí vystupuje trojboký arkýř, nad ním částečně střechou krytý balkon. Stupňovitý systém střech je kryt červenou pálenou taškou. Fasády jsou hladké s nepravidelně rozmístěnými vystupujícími kameny, zdobené motivem hrázděného zdiva s vyřezávanými plochami. Okenní otvory pravoúhlé se šambránami, jen vstupní prostor má termální okna lemovaná kamennými šambránami. Okenní výplně jsou novodobé, plastové. Zahrada byla původně parkově upravena, nyní jsou patrné jen zbytky kašny se sochou andílka. Původní oplocení se zděnými sloupky a dřevěnými výplněmi polí bylo zničeno (snad při povodni), do ulice je nyní provizorní plot z drátěného pletiva.