socha sv. Floriána

Na obdélné základně čtyřboký sokl, ve spodní části rozšířený, nároží zkoseno. Boční stěny členěny rytými rámy. Na přední stěně mramorová deska s maiuskulním nápisem s chronogramem: „ TVTO / STATVV KE CZTI / SWATEMV / FLORIANV / OBETVGE / IOSEPH ZDRAZIL / TOHO CSASV / FARARZ / IOANNES IOSEPH / PATILKO“. Na zadní straně nápis černou barvou: „ OBNOVENO / L.P . / 1808. 1936 / 1990“. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou. Na soklu podnož se sochou světce v životní velikosti. Světec oděn v šat římského vojína s přilbou na hlavě. Levá ruka mírně pokrčena podél těla, drží vědro s vodou,kterou leje na hořící dům za pokrčenou levou nohou. Hlava světce zakloněna a mírně pootočena k pravému rameni. Pravice zdvižená vzhůru drží žerď praporce, který splývá zřaseně k zemi za zády světce. Tělem probíhá esovitý pohyb. Rozměry: výška soklu – 160 cm, výška podstavce – 10 cm, výška světce - 160 cm, výška sochy včetně praporce 185 cm.