výklenková kaplička

Zděná omítaná výklenková kaplička výšky cca 4 m na obdélném půdorysu rozměrů 1,8 x 1,28 m. Kaplička má nízký sokl, plochou římsou je rozdělena na nižší spodní část a horní část, kde na přední straně je hlubší zasklená nika se segmentovým zaklenutím překrytá mříží a kovovou sítí. V nice je novodobá soška Panny Marie sériové produkce. Spodní i horní část kapličky je členěna mělkými výklenky, na spodní části obdélnými, na horní části ukončenými stlačeným obloukem. Zděná část kapličky je završena dvojitou hladkou římsou, střecha je stanová, krytá plechem, ve vrcholku je kovový křížek. Zadní strana kapličky je hladká. Na spodní části kapličky je dodatečně připevněná dřevěná deska s rukou psaným nápisem: „Poutníče zde stůj, rány moje rozvažuj, / rány moje kynou, léta tvoje plynou, / přijde smrt, soud nastane, / kam se duše tvoje dostane“. Na zadní straně jsou vyryté letopočty L 1976 P a LP 2003.