kaple sv. Anny

Volně stojící kaplička polygonálního půdorysu mírně zapuštěna do svahu. Fasáda s nízkou podezdívkou je členěna lesénovými rámy. V průčelí na osu prolomen segmentově zaklenutý vstup uzavřený masivními dřevěnými dveřmi a přístupný dvěma stupni. Po stranách vstupu po jednom pilastru s římsovou hlavicí. Na horním stupni je vyryt nápis: „MARKUS BUŘT / 1912“. Po stranách vstupu vyryto v omítce vlevo „1759“ a vpravo „2000“. Průčelí završeno hladkým štítem s oběžnou lesénou, ve vrcholu jednoramenný plechový kříž. Podstřešní jednoduše profilovaná římsa nese střechu sedlovou, nad závěrem valbovou. Interiér kaple zaklenut valenou klenbou, jednoduchá zděná mensa, cihlová dlažba. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka; střešní krytina – pálená taška bobrovka.