kostel Nanebevzetí Panny Marie s ohradní zdí

Jednolodní podélný kostel s půlkruhovým závěrem kněžiště, krytý sedlovou střechou s polygonální sanktusníkovou věžičkou. V ose západního průčelí předstupuje čtyřboká hranolová věž, ukončená cibulovou helmicí s lucernou. Fasády členěny lisenovými rámy, ukončeny profilovanou korunní římsou a prolomeny ve dvou řadách okny se segmentovými záklenky. K jižní straně kněžiště přiléhá patrový přístavek sakristie. Věž členěna kordonovými římsami, ve zvonicovém patře půlkruhová okna v lisenových rámech. Nad okny, pod obloukově zvlněnou korunní římsou, věžní hodiny. Hlavní vstup pravoúhlým barokním portálem s profilovaným ostěním, kladím s římsou a frontonem, v němž osazen kamenný znak. Nad klenákem nápis: SVMPT: Car: Ios: WesseLY: Mor: Olo: SS: Thliae Bac: For: Proto: Not: Apos: Ivr: Vice: Deca - et Paro: Loci 1755. Stavba z let 1751 - 1760 se starší věží.