socha sv. Jana Nepomuckého

Socha z pískovce stojí na svažité návsi, v její střední části. Na jednom kamenném stupni je podstavec čtvercového půdorysu (90 x 90 cm), jehož spodní část tvoří sokl, který přes profilaci přechází do střední části podstavce dole oble rozšířené, a horní profilovaná vyložená římsa. Na přední straně podstavce je na vystupující obdélné ploše špatně čitelný nápis s chronogramem: „SanCte Ioannes / nepoMVCene / gratIose proteCtor / Verae paenItentIae / InIgVItatIs eXstIrpator / LIbera CLIentes tVos / a praesentI / a CperpetVa ConsVsIone“. Na zadní straně je v obdélné ploše nečitelný minuskulní nápis s chronogramem. Na podstavci je hranolová podnož s vlastní stojící sochou světce v kontrapostu, tělo esovitě prohnuté, pravé koleno předsunuto. Světec je oblečen v tradičním kněžském rouchu, splývajícím v bohatých záhybech, hlavu má nepokrytou, biret v pravé pokrčené ruce, v levé ruce knihu a kříž s korpusem Krista. Hlavu má mírně skloněnu ke kříži, kolem hlavy drátěnou obroučku s 5 zlacenými hvězdami. Celková výška je cca 3,2 m.