měšťanský dům

Řadový jednopatrový dům s atikou, krytý sedlovou střechou. Přízemí oddělené kordonovou římsou člení pravoúhlé vstupy s výkladci. Fasáda nad kordonovou římsou členěna vysokým pilastrovým řádem s kompozitními hlavicemi. Okna lemují v prvním patře pravoúhlé šambrány s prohnutou nadokenní římsou a rozetou v suprafenestře i štukovým zrcadlem v podparapetní ploše. Okna atikového patra rámují podparapetní štukový pásový dekor tvaru čabraky a nadokenní volutový dekor ve středu s lasturou. Původně středověký dům s jádrem ze 16. století, později upravován v 18. a 19. století. V roce 1997 zahájena oprava fasády. Karta: Městský řadový patrový dům s půdní atikou. Fasáda o třech okenních osách má kordonovou římsou odděleno přízemí se vstupy a výkladními skříněmi od patra, které je členěno vysokým pilastrovým řádem (pilastry s římsovými hlavicemi) a lisenovými rámy. Okna lemují v 1. patře šambrány s oblým završením a rozetou v suprafenestře a štukovým zrcadlem v parapetu, okna půdního patra rámují parapetní římsy a pravoúhlé hladké lisenové rámy se středovým klenákem, přičemž plocha mezi okny je vyplněna štukovými zrcadly, která respektují tvar frontonů 1. patra a parapetů půdního patra. Přízemí klenuto valeně s lunetami a valeně na pasech, v hlavní prodejní místnosti je klenba doplněna barokním štukovým zrcadlem. Patro zcela plochostropé. Dochováno základní dispoziční schéma (situování schodiště, patrný původní mázhaus, průchod do dvora, zadní komora ap.), které bylo upraveno vestavbou dílčích příček v průběhu 18. a 19. století.