kaple sv. Prokopa

Volně stojící kaplička obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem. Fasáda s podezdívkou je členěna lesénovými rámy, průčelí dvěma pilastry. Na střední osu prolomen segmentově zaklenutý vstup, lemovaný šambránou. V nadpražní části šambrány letopočet 1634. Nad vchodem pás s nápisem: „1804 St. P. PRoKope, oRoduj za nás“ Hlavní bohatě profilovaná římsa nese tvarovaný vykrajovaný štít, završený půlkruhem se železným křížem. Ve vrcholu štítu reliéf Božího oka, pod ním feston a pod ním nápis IHS. V dolní části štítu nápis „Válkou zničeno: 1945 – obnoveno: 1946“ Střecha sedlová, nad závěrem valbová. Stropní konstrukce – placka. V interiéru vyzděn jednoduchý oltář. Materiál: cihla, vápenná omítka. krytina – plech, stříška nad korunní římsou průčelí - bobrovka.