socha sv. Isidora

Na čtvercové základně čtyřboký dvoustupňový sokl se zkoseným nárožím horního stupně, na něm podstavec rovněž se zkosenými nárožími, členěný mělkými pravoúhlými vpadlinami. Na přední straně původně minuskulní nápis: „SV. ISIDOR // Zbudován / z nákladu / manželů / Antonína / a Barbory / Hejbalových / z Ptení / Roku 1878 // opraven / 1936“. Podstavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní plintus se sochou světce v podživotní velikosti, levé koleno pokrčeno. Světec oděn v sedlácký šat s holínkami na nohou. Pravice drží podél těla plášť, levice spočívá na hrudi. Materiál: pískovec (sokl a podstavec), železobeton (socha). Rozměry: základna – cca 110 x 110 cm, výška soklu (oba stupně) – cca 85 cm, výška podstavce – cca 120 cm, výška plintu – cca 10 cm, výška světce – cca 130 cm. Všechny rozměry jsou vzhledem ke značně pokročilé devastaci objektu pouze přibližné.